Press "Enter" to skip to content

Een grootformaat printer: een fantastische technologie

Een grootformaat printer kan dé oplossing zijn voor veel frustraties. Frustraties rondom printen kunnen hoog oplopen. Zowel thuis als op kantoor. Printen is in onze huidige maatschappij echter essentieel voor het uitvoeren van onze dagelijkse taken.

Grootformaat printer: verstandige keuze

Het is van cruciaal belang om de juiste printtechnologie te kiezen voor uw bedrijf, omdat het voor veel bedrijven een aardige kostenpost is. Momenteel zijn er heel wat verschillende printers op de markt. Aan de ene kant zijn er de laserprinters: zij gebruiken geen tonercartridges maar pigmenten in poedervorm. In tegenstelling tot inkjet printers, wordt met een laser letters of foto’s met behulp van een elektrostatische lading op papier geprint. Deze technologie, waarin producten zijn verwerkt die duurder zijn, maar elke kopie is goedkoper omdat niet constant inktpatronen vervangen hoeven te worden, zijn betrouwbaarder en sneller.

Aan de andere kant zijn er de inkjetprinters: deze werken met een systeem waarbij door kleine koppen inkt op het papier wordt gespoten. De inkt wordt aangevoerd via een cartridge die de primaire kleuren (cyaan, magenta en geel) bevat om de uiteindelijke beelden te creëren. Deze printers zijn goedkoper dan laserprinters en hebben een hogere kwaliteit, vooral gewaardeerd in de zakelijke omgeving, maar elke kopie is duurder en het vervangen van de inktpatronen genereert extra kosten.

Revolutie ontketend

Zoals u kunt zien, hebben beide technologieën hun respectievelijke voor- en nadelen. Het is precies de reden waardoor de grootformaat technologie is ontstaan. Het is een van de beste manieren om een nieuwe standaard in professioneel drukwerk te vestigen, omdat het de grootste voordelen van elke technologie combineert. HP’s PageWide printtechnologie heeft een revolutie teweeggebracht in het inkjetprinter en heeft er een levensvatbaar alternatief voor laserprinten voor zakelijk gebruik van gemaakt. De PageWide-technologie biedt niet alleen bliksemsnelle printsnelheden, maar biedt ook nieuwe niveaus van efficiëntie.

Veel voordelen

Of u nu op zoek bent naar lagere bedrijfskosten, milieuvriendelijke documentverwerking of gewoon minder tijd wilt spenderen aan wachten op uw prints, een grootformaat printer kan het antwoord zijn. Neem gerust contact op met de professionals van Repromat om samen te bepalen welke optie voor uw bedrijf het beste resultaat zal opleveren.