Press "Enter" to skip to content

Houten kisten

Houten kisten zijn waarschijnlijk het meest divers als het gaat om opslag- en vervoermiddel. Voor transport, opslag en archief doeleinden, gemaakt van bijvoorbeeld multiplex, berkhout, betonplex of vurenhout heb je met houten kisten talloze mogelijkheden tot je beschikking. Dit soort kisten zijn ook nog eens duurzaam, kwalitatief sterk en dus heel goed bruikbaar voor transport van bijvoorbeeld groente en fruit. Houten kisten zijn praktisch nooit helemaal afgesloten en dus is er weinig tot geen kans op vochtplekken in de kist. Zij kunnen worden gebruikt voor eenmalig of langdurig gebruik, afhankelijk van wat jouw eisen en doelen zijn. Dit soort kisten behoort wel te voldoen aan internationale (export)eisen, zoals bijvoorbeeld de ISPM-15 HT certificatie.

Op maat gemaakte houten kisten

Groot, klein, vierkant of rechthoekig, kisten gemaakt van hout zijn er in vele soorten en maten. Zij kunnen op maat gemaakt worden door meerdere aanbieders. Verschillende aanbieders bieden tevens een extreem snelle service. Zelfs maatwerk kisten worden in 90% van de gevallen nog op de dag van bestelling geleverd. Houten kisten kunnen onder andere worden voorzien van de verzendgegevens van de klant, symbolen, scharnieren, wieltjes, handgrepen voor comfort tijdens het laden en lossen, diverse soorten sluitingen, isolatiemateriaal en zowel schokdempend als vocht absorberend materiaal. Ook het logo van jouw bedrijf kan op de houten kist worden geplaatst, dus is het zelfs mogelijk dat je er reclame mee maakt. Houten kisten kun je ook gebruiken voor het opslaan van goederen. Er zijn diverse varianten opbergkist, zoals bijvoorbeeld een kist met klepdeksel, schuifdeksel of losse deksel. Zoals gezegd, kan iedere houten kist door meerdere bedrijven op maat worden gemaakt. Niets is te gek en bijna alles kan.

De kosten van houten kisten

Omdat er veelal sprake is van maatwerk is een standaard prijs niet te noemen voor houten kisten. Wel is het zo dat de standaard houten kist, de kleinste variant, zo ongeveer tussen de €6,50 en €15,- kost. Dit is dan de enkelvoudige variant, waarvan de kwaliteit dus lager is dan van de retourkist.

Duurzame houten kisten

Duurzaamheid is vaak belangrijk voor kopers van houten kisten, omdat er anders na ieder gebruik nieuwe producten moeten worden aangeschaft. Vandaar dat verschillende producenten duurzame retourkisten aanbieden. Deze zijn vaker te gebruiken en gaan logischerwijs langer mee. De kwaliteit en stabiliteit wordt ook bij deze kisten gewaarborgd, maar ze kosten natuurlijk wel meer dan een kist voor enkelvoudig gebruik.

Houten kisten voor zeevracht

Ook houten kisten kunnen worden gebruikt voor vervoer op zee. Je zou denken dat de zilte lucht en het water de kwaliteit van zowel kist als vracht geen goed doen, maar ook hier is maatwerk wederom de oplossing. Door het op maat maken van de kisten kan de producent ervoor zorgen dat de lading op een juiste, veilige en betrouwbare manier wordt vervoerd. Mocht de kist niet voldoende bescherming bieden voor jouw vracht, dan kan er altijd nog gebruik worden gemaakt van extra verpakkingsmateriaal. Dit kan onder andere worden gedaan door de lading te foamen en/of sealen.