Donbrownbusauctions
Image default
Business / Transportation and Logistics

Lamelparket in je appartement? Ja of nee?

Ja, lamelparket kan ook in je appartement! En dat is geweldig. Want een houten vloer spreekt natuurlijk tot ieders verbeelding. In sommige situaties is het helaas niet toegestaan om zomaar een houten vloer te leggen. Bijvoorbeeld wanneer je in een appartement woont, met rondom buren. Want een houten vloer, dus ook lamelparket, kan gehorig zijn. Eén van de eigenschappen van een houten vloer. Als je links, rechts, boven en onder je mensen hebt wonen met wie je rekening moet houden, is dat iets waar je uitgebreid bij stil moet staan.

Lamelparket in je appartement? Ja, dat kan!

Staat in je reglement dat je geen houten vloer, dus ook geen lamelparket in je appartement mag leggen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Het kan wel! Als je je maar goed houdt aan bepaalde richtlijnen waaraan een lamelparket in een appartement aan moet voldoen. Informeer wel even voor de zekerheid bij de woningcorporatie of de Vereniging van Eigenaren wanneer je besluit tegen alle regels in toch een houten vloer te leggen in je appartement, wanneer je bepaalde richtlijnen volgt om de geluidsoverlast tot het minimum te beperken alvorens je een lamelparket aanschaf van Bax Houthandel waar je je lamelparket afneemt direct uit eigen fabriek. Zonder tussenhandel.

Door je lamelparket zwevend te leggen in je appartement, kun je toch van een houten vloer genieten ondanks dat je in een appartement woont. Je vloer zwevend (laten) leggen, betekent dat de vloer niet aan de dragende ondervloer is vastgelijmd. Je parketvloer ligt dan los op een verende laag isolatiemateriaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat geluidstrillingen zo optimaal mogelijk opgevangen worden. Dat zorgt ervoor dat een woningcorporatie of Vereniging van Eigenaren je toch toestemming zullen geven voor een houten vloer in je appartement.

Voor welk lamelparket kies je?

Als je kiest voor lamelparket heb je ook nog de keuze uit veel verschillende houtsoorten, budget planken, planken, verschillende soorten diktes en lengtes van de planken. Je moet het echt zien om een goede keuze te kunnen maken. Kom ze gerust bewonderen in onze showroom zodat de professionals van Bax Houthandel je goed kunnen voorlichten qua mogelijkheden in jouw appartement.