Press "Enter" to skip to content

Scooter Amsterdam

Je ziet steeds meer scooters rijden door heel Nederland. Je bent het verkeer vaak te snel af op een scooter. Amsterdam is ook een stad waar je steeds meer scooters ziet rijden. De fiets is uiteraard een populair vervoermiddel in een drukke stad als Amsterdam. Het openbaar vervoer is ook populair, autoverkeer was altijd al lastig en het lijkt er niet op dat hier snel verandering in zal komen. Je kunt een scooter in Amsterdam kopen, maar dan betaal je vaak teveel. Via internet heb je meer keuze en levering van een scooter in Amsterdam is helemaal niet duur. Met een scooter in Amsterdam kun je voortaan overal naartoe, je rijdt vrolijk langs de stilstaande auto’s!

 

Bromscooter of snorscooter Amsterdam?

Wanneer je een scooter gaat kiezen moet je de keuze maken voor een bromscooter of snorscooter. Amsterdam is een stad met veel verkeer, auto’s, bussen, trams, fietsen en treinen die allemaal door elkaar heen rijden. Als je momenteel het meeste de fiets gebruikt is een snorscooter in Amsterdam een goede keuze. Die mogen net als een fiets op het fietspad rijden, ze rijden maximaal 25 km/u. Een bromscooter mag 45 km/u rijden maar je rijdt wel op de openbare weg tussen de auto’s. Wanneer je aan de rand van Amsterdam woont, buiten de bebouwde kom, dan mag je wel op het fietspad rijden met een bromscooter.

 

Scooter Amsterdam met helm

Op een snorscooter ben je niet verplicht een helm te dragen, toch is het in het stadsverkeer van Amsterdam zeker geen slecht idee om toch een helm te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een jethelm. Die is van voren open en biedt toch veel extra bescherming. Je zet de helm snel op en af, ze zijn ook lichter dan andere helmtypes. Op een bromscooter is een helm wel verplicht. Dan zul je sneller kiezen voor een integraalhelm of een systeemhelm. Welke keuze je ook maakt voor een scooter, Amsterdam is een drukke stad, een helm dragen is altijd verstandig.

 

Een scooter rijden in Amsterdam biedt veel mogelijkheden voor snelle korte ritten en kortere routes op lange trajecten. Een scooter kopen in Amsterdam doe je uiteraard online, dan betaal je minder en de keuze is groter.

https://www.fastfuriousscooters.nl/