Press "Enter" to skip to content

Toegangscontrole in de bedrijfswereld

Toegangscontrole is helemaal trending in de bedrijfswereld. Waar camera’s en alarmsystemen helemaal de hemel in geprezen werden en nog steeds van waarde zijn, is het voor veel bedrijven veel effectiever dat er een goede toegangscontrole bij de ingang is. Ook intern heeft elk bedrijf afdelingen of ruimtes waar slechts enkele mensen mogen komen. Daarom zijn er ook veel opties om intern toegangscontrolepunten in te stellen. In dit artikel worden tevens alle mogelijkheden voor toegangscontrole behandeld. Kunt u niet wachten om het met eigen ogen te zien? Ga naar Arend Beveiliging en oordeel zelf!

 

Waarom toegangscontrole?

Toegangscontrole is, nu de meeste bedrijven ’s nachts goed beveiligd zijn door alarmen en camerabewaking, belangrijker dan ooit. De meeste inbraken gebeuren namelijk ongemerkt wanneer personen zomaar een bedrijf binnen komen. Het is logisch dat niet elk bedrijf meteen door heeft dat er iemand binnen komt die onbekend is. Veel bedrijven zijn immers zeer groot. Toegangscontrolesystemen bieden uitkomst door een identificatie op te vragen in welke vorm dan ook. Dit zorgt ervoor dat in elk geval vreemden van het bedrijf niet zomaar binnen kunnen komen.

 

Toegangscontrole intern

Ook kan het zo zijn dat er binnen het bedrijf ruimtes zijn die afgesloten zijn voor het grootste deel van het personeel. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen. Deze ruimtes kunnen simpel en goedkoop, maar ook haast hermetisch afgesloten worden met een goed toegangscontrole systeem dat intern is geïmplementeerd.

 

Mogelijkheden toegangscontrole

De mogelijkheden die toegangscontrolesystemen bieden zij eindeloos. Om toch een overzicht te kunnen bieden worden er een aantal opgesomd en toegelicht:

  • Toetsencombinatie: De simpelste manier om mensen buiten de deur te laten of juist binnen te laten is door een toetsencombinatie. Vooral intern wordt deze vaak gebruikt omdat ze vaak niet waterdicht zijn.

  • Vingerafdruk scanner: Ook deze wordt met name intern gebruikt en is veiliger omdat een vingerafdruk eigenlijk niet na te bootsen is.

  • Scanner/ pas: Een scanner of pas is de meest gebruikte methode om personeel binnen te laten. Zij zijn allemaal in het bezit van een (persoonlijke) pas. In het geval dat het naam gebonden is, kan de werkgever zelfs werktijden managen op deze manier. Dit wordt veel gedaan bij supermarkten bijvoorbeeld.

  • Gezichts-/oogscanner: Deze methode is wat duurder en is nóg veiliger dan de vingerafdrukscanner. Dit is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen de toegangscontrolesystemen.

Bent u er nu uit, of wilt u graag persoonlijk advies over deze toegangscontrolesystemen? Schakel direct Arend Beveiliging in!

 

 

https://arendbeveiliging.nl/