Donbrownbusauctions
Image default
Business / Transportation and Logistics

Vespa S vs Vespa Sprint

Piaggio is een fabrikant uit Italië met een rijke historie. Toch kwamen ze in 1946 met een nieuw voertuig die uiteindelijk beroemder zou worden dan Piaggio zelf; de Vespa Scooter. Deze lichte motorfiets was ideaal voor het stadsverkeer en zowel mannen als vrouwen waren onder de indruk van dit vooruitstrevende model met doorstap en mooie, ronde vormen. Wat toen modern was is nu klassiek, de Vespa scooter is de retro scooter waar tientallen merken op gebaseerd zijn. Nog steeds brengt Piaggio regelmatig nieuwe modellen op de markt, zo was er de Vespa S die ondertussen is vervangen door de Vespa Sprint.

 

Vespa S staat voor…

Snel, sportief, en een echte superscooter, dat is de Vespa S in een notendop. De Vespa S was het sportieve alternatief voor de Vespa LX. Beide types zijn een aantal jaren in grote aantallen verkocht. De Vespa LX is ondertussen vervangen door de Vespa Primavera, de Vespa S heeft als opvolger de Vespa Sprint gekregen. Het nieuwe model lijkt op het eerste gezicht veel op zijn voorganger, maar zowel cosmetisch als onder de kap zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd.

 

Van Vespa S naar Vespa Sprint

De sportieve look van de Vespa S is in stand gehouden. De lampen zijn wat ronder geworden, de Vespa Sprint heeft een iets klassiekere look dan de Vespa S. Daarnaast zijn er nog een aantal subtiele verschillen te zien in het zadel en de achteruitkijkspiegels. De meest opvallende wijzigingen zijn juist zaken die je niet direct kunt waarnemen. Zo is er veel techniek van de luxe Vespa 946 gebruikt in de Vespa Sprint. Bijvoorbeeld remkabels met gevlochten staal voor meer remdruk, en de snelheidsmeter wordt nu elektronisch aangestuurd wat een stuk nauwkeuriger werkt.

 

Ook andere Vespa Sprint modellen

Net als de vorige Vespa S is de nieuwe Vespa Sprint ook in enkele bijzondere uitvoeringen te leveren. De Vespa Sprint Sport bijvoorbeeld, een glas witte uitvoering met sportieve rode streep en zwarte velgen. Ook is er een Vespa Sprint S in Grigio Titanio grijs, een prachtige scooter om te zien.

 

Piaggio blijft vernieuwen zonder de historie van het Vespa merk uit het oog te verliezen. Met de Vespa Sprint heeft Piaggio een waardige opvolger voor de Vespa S neergezet.

Related Posts

Toegangscontrole in de bedrijfswereld

Betaalbaar verhuisbedrijf Den Haag

Lessen automaat Den Haag