Donbrownbusauctions
Image default
Business / Transportation and Logistics

Zekerheid van juiste inspectie EKH.nl

Op EKH.nl bent u zeker van de juiste inspectie van hijs- en hefmiddelen. Alle hijs- en hefapparatuur moeten regelmatig gekeurd en beproefd worden door de Erkende keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen, oftewel de EKH. Als deze middelen goedgekeurd worden, krijgt u altijd een bewijs zodat u kunt aantonen dat de veiligheid van uw klanten én medewerkers op nummer één staat. Het team van keurmeesters van de EKH bestaat alleen uit de beste vakmensen die persoonlijk gecertificeerd zijn en hun deskundigheid kunnen inzetten bij het keuren en beproeven van portaalkranen en andere hijs- en hefmiddelen. 

Over EKH.nl

Op EKH.nl vindt u diverse informatie over de Erkende Keurbedrijven Hijs- en hefmiddelen. Wij zijn ontstaan nadat er in 1992 vanuit de overheid werd besloten dat er toezicht moet komen op deze middelen. Daarom hebben diverse branchegenoten in 1993 de EKH opgezet. Ons doel is om de veiligheid van de klanten en branchegenoten te waarborgen als het gaat om het gebruik van deze hijs- en hefmiddelen. Wij keuren alle middelen op basis van de wettelijke normen en de richtlijnen die hieraan zijn gekoppeld. Het is echter geen verplichting om een EKH keurmerk te hebben op de hijs- en hefmiddelen maar het wordt zeker wel aangeraden. De verantwoordelijkheid of u dit wel of niet laat doen, ligt geheel bij de ondernemer zelf. Wel kunt u met een keurmerk aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om de veiligheid van klanten en werknemers te waarborgen. Het bedrijf die een EKH-certificaat aanvraagt, moet uiteraard aan alle eisen voldoen die vanuit de EKH worden gesteld. Hierbij wordt een keuringsrapport gemaakt, als deze volledig voldoet aan de eisen, dan krijgt het bedrijf én de middelen een EKH keuringssticker. Vindt een klant dat het middel of een bedrijf hier toch niet aan voldoet? Dan kan deze klant beroep doen op onze klachten- en geschillencommissie. Zo kunnen wij de keuring opnieuw doen en kijken of wij het eens zijn met de desbetreffende klant. 

Lid worden van de EKH?

U kunt eenvoudig lid worden van de EKH door het formulier op onze website in te vullen. Hierbij vragen wij wel altijd om een contributiebijdrage.